Dzisiaj jajeczka faszerowane:) Jak Wielkanoc to wielkanoc:)
Gotujemy jaja na twardo. Żółtko z jajka ugniatamy z majonezem, kukurydzą drobno posiekaną cebulą, serem feta, oliwkami (ja używam sera solankowe z oliwkami firmy OLE) i łososiem. Przyprawiamy sola i pieprzem i przekładamy do jajek. Na wierzch dajemy cienką warstwę majonezu i posypujemy szczypiorkiem
Składniki
-
jaja na twardo 6
-
ser feta 1/2 opakowania
-
oliwki czarne 1/3 słoika
-
szczypior
-
majonez 8 łyżek
-
cebula biała 1
-
kukurydza w puszce 150 g
-
sól
-
pieprz
-
łosoś wędzony plastry 100 g
Gotujemy jaja na twardo. Żółtko z jajka ugniatamy z majonezem, kukurydzą drobno posiekaną cebulą, serem feta, oliwkami (ja używam sera solankowe z oliwkami firmy OLE) i łososiem. Przyprawiamy sola i pieprzem i przekładamy do jajek. Na wierzch dajemy cienką warstwę majonezu i posypujemy szczypiorkiem
oo pysznie ,chętnie skorzystam z przepisu :-)
OdpowiedzUsuńa właśnie zastanawiałam się, jak wykorzystać kukurydzę, teraz już podsunęłaś mi pomysł;)
OdpowiedzUsuńkorzystajcie. Jeszcze dam nie długo przepis na inne jajeczka:)
OdpowiedzUsuń