października 15, 2014

BIAŁY PUCH

Dziś coś mega kalorycznego, coś pysznego i coś uzależniającego ;)

Przed Wami w całej okazałości...Biały Puch.

UWAGA: Skrada serce każdemu do tego stopnia, że każdy kto go zjadł chciał od razu przepis ;)

Spód
  • Biszkopty 300 g
  • masło 125 g
  • czekolada mleczna 1 tabliczka
masa
  • żelatyna fix deserowa
  • biała czekolada 3 tabliczki
  • śmietana 36% 600 ml
  • cukier puder 2 łyżki
wierzch czekolada mleczna
1 tabliczka

Spód: Rozpuść czekoladę z masłem. Wymieszaj z pokruszonymi biszkoptami. Wyłóż spód tortownicę i wsadź do lodówki.

Masa: Żelatynę namocz w 1/3 szkl. wody i odstaw do napęcznienia. Rozpuść czekoladę wraz ze 100 ml. śmietanki w kąpieli wodnej i wymieszaj z żelatyną. Resztę śmietanki ubij na sztywno. Dodaj cukier puder i wymieszaj z masą czekoladową. Masą wyłóż spód i wsadź do lodówki na 2 godziny. Następnie posyp wierzch ciasta startą czekoladą.
Można również na wierzch dodać owoców 

4 komentarze:

Dziękuję za każdy komentarz.