Dziś coś mega kalorycznego, coś pysznego i coś uzależniającego ;)
Przed Wami w całej okazałości...Biały Puch.
UWAGA: Skrada serce każdemu do tego stopnia, że każdy kto go zjadł chciał od razu przepis ;)
Spód
1 tabliczka
Spód: Rozpuść czekoladę z masłem. Wymieszaj z pokruszonymi biszkoptami. Wyłóż spód tortownicę i wsadź do lodówki.
Masa: Żelatynę namocz w 1/3 szkl. wody i odstaw do napęcznienia. Rozpuść czekoladę wraz ze 100 ml. śmietanki w kąpieli wodnej i wymieszaj z żelatyną. Resztę śmietanki ubij na sztywno. Dodaj cukier puder i wymieszaj z masą czekoladową. Masą wyłóż spód i wsadź do lodówki na 2 godziny. Następnie posyp wierzch ciasta startą czekoladą.
Można również na wierzch dodać owoców
Przed Wami w całej okazałości...Biały Puch.
UWAGA: Skrada serce każdemu do tego stopnia, że każdy kto go zjadł chciał od razu przepis ;)
Spód
-
Biszkopty 300 g
-
masło 125 g
-
czekolada mleczna 1 tabliczka
-
żelatyna fix deserowa
-
biała czekolada 3 tabliczki
-
śmietana 36% 600 ml
-
cukier puder 2 łyżki
1 tabliczka
Spód: Rozpuść czekoladę z masłem. Wymieszaj z pokruszonymi biszkoptami. Wyłóż spód tortownicę i wsadź do lodówki.
Masa: Żelatynę namocz w 1/3 szkl. wody i odstaw do napęcznienia. Rozpuść czekoladę wraz ze 100 ml. śmietanki w kąpieli wodnej i wymieszaj z żelatyną. Resztę śmietanki ubij na sztywno. Dodaj cukier puder i wymieszaj z masą czekoladową. Masą wyłóż spód i wsadź do lodówki na 2 godziny. Następnie posyp wierzch ciasta startą czekoladą.
Można również na wierzch dodać owoców
o jeju, jak to pysznie wygląda! ;)
OdpowiedzUsuńprezentuje się wyśmienicie!
OdpowiedzUsuńSłodka rozpusta:)
OdpowiedzUsuńTaki leciutki i delikatny, musiał smakować bajecznie :)
OdpowiedzUsuń