Dziś obiad na bogato... :) Bardzo smaczne i szybkie danie które będzie smakowało każdemu :)
Składniki:
4 cebule
200 g mięsa mielonego
rozmaryn suszony
1 opakowanie sera apetina TAPAS
125 ml czerwonego wina
60 ml octu balsamicznego
3 łyżki miodu
orzechy włoskie
papryka ostra
pieprz
zioła prowansalskie
Ocet z miodem i winem gotujemy aż zgęstnieje.
Do mięsa dodaj serek apetina, pieprz i rozmaryn. wymieszaj.
Cebule obierz, odkrój dupkę i usuń środek. Nafaszeruj cebulę mięsem. Na wierzch posyp mięso ziołami. Cebule wstaw do naczynia żaroodpornego. Zalej cebule sosem wraz z posiekanymi orzechami i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 30 minut
Składniki:
4 cebule
200 g mięsa mielonego
rozmaryn suszony
1 opakowanie sera apetina TAPAS
125 ml czerwonego wina
60 ml octu balsamicznego
3 łyżki miodu
orzechy włoskie
papryka ostra
pieprz
zioła prowansalskie
Ocet z miodem i winem gotujemy aż zgęstnieje.
Do mięsa dodaj serek apetina, pieprz i rozmaryn. wymieszaj.
Cebule obierz, odkrój dupkę i usuń środek. Nafaszeruj cebulę mięsem. Na wierzch posyp mięso ziołami. Cebule wstaw do naczynia żaroodpornego. Zalej cebule sosem wraz z posiekanymi orzechami i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 30 minut
ciekawy pomysł!
OdpowiedzUsuńSuper, jeszcze nie robiłam czegoś takiego. jestem ciekawa czy cięzko jest wyciągnąć środek z cebuli....
OdpowiedzUsuńbez problemu się wyciąga. Można też wszystkie upiec cebule w dużym naczyniu :)
Usuńwygląda baaardzo apetycznie, na pewno wypróbuję ten przepis ;)
OdpowiedzUsuń