Dziś kolejna wariacja. Znacie francuską przekąskę vol-au-vent? Są to tak zwane francuskie garnuszki z serkiem i łososiem. Ja dziś zaproponuję Wam garnuszki wypełnione owocami, czekoladą i newellą :)
Dzisiaj coś co lubię najbardziej: babeczki z nutą czekolady
500 g owoców (maliny, wiśnie, truskawki, jagody)
1/2 op. newella klasyczna
1/3 czekolady gorzkiej
1 op. ciasta francuskiego
kilka biszkoptów
1 jajko
Ciasto francuskie rozwałkować na grubość 2 mm. Wyciąć kółka, a w 2/3 z nich obręcze o średnicy mniejszej o ok. centymetr. Każde pełne kółko posmarować roztrzepanym jajkiem, położyć na nim po dwa pierścienie. Na ciasto francuskie układamy po 1 biszkopcie okrągłym.Owoce mieszamy ze startą czekoladą i pokruszoną newellą. Wkładamy owoce z czekoladą do formy.
Pieczemy ok 15 min w temp. 200 st C.
Dzisiaj coś co lubię najbardziej: babeczki z nutą czekolady
500 g owoców (maliny, wiśnie, truskawki, jagody)
1/2 op. newella klasyczna
1/3 czekolady gorzkiej
1 op. ciasta francuskiego
kilka biszkoptów
1 jajko
Ciasto francuskie rozwałkować na grubość 2 mm. Wyciąć kółka, a w 2/3 z nich obręcze o średnicy mniejszej o ok. centymetr. Każde pełne kółko posmarować roztrzepanym jajkiem, położyć na nim po dwa pierścienie. Na ciasto francuskie układamy po 1 biszkopcie okrągłym.Owoce mieszamy ze startą czekoladą i pokruszoną newellą. Wkładamy owoce z czekoladą do formy.
Pieczemy ok 15 min w temp. 200 st C.
o świetny pomysł, chętnie wykorzystam, chyba mam trochę ciasta francuskiego w zapasie:)
OdpowiedzUsuńszybko się robi :)
OdpowiedzUsuń