Dziś Wam proponuje znane wszystkim, bardzo kokosowe i bardzo smaczne kulki Rafaello :)
-
masło 200 g
-
cukier 200 g
-
mleko w proszku 250 g
-
wiórki kokosowe 200 g
-
migdały 20 sztuk
-
herbatniki 1 opakowanieZagotuj wodę z cukrem. Ostudź wodę. Dodaj mleko w proszku i miękkie masło i pokruszone na drobno herbatniki. Utrzyj masę na jednolitą konsystencję. Odstaw masę do lodówki na ok 1 godzinę. Po tym czasie wyjmij masę, i formuj kuleczki dodając po migdale do każdej kulki. Obtocz w wiórkach kokosowych. Zostaw kuleczki w chłodnym miejscu na ok 2godziny aby masa całkowicie zastygła. Można wsadzić każdą kuleczkę do papilotki
świetne są tez takie robiłam:)
OdpowiedzUsuńŚliczne Ci wyszły :)
OdpowiedzUsuńJeszcze nigdy ich nie robiłam, nie wiedziałam, że to takie proste! Wyglądają świetnie
OdpowiedzUsuń