Niedługo Wielkanoc więc warto już myśleć o świątecznym stole. Co powiecie na faszerowana jajka otoczone płaszczem szynki?
4 jajka
4 plastry szynki
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka chrzanu
1łyżeczka śmietany ZOTT
sól
pieprz
szczypiorek
Jajka gotujemy na twardo. Po obraniu ucinamy jajka na wysokości 1/4 i wydrążamy środek. Wydrążony środek i ucięte jajko w 1/4 ugniatamy z majonezem, śmietaną i chrzanem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Jajka obwijamy w plaster szynki i związujemy szczypiorkiem. faszerujemy jajka farszem, posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego
Do jajek użyłam śmietany ZOTT 12%.
4 jajka
4 plastry szynki
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka chrzanu
1łyżeczka śmietany ZOTT
sól
pieprz
szczypiorek
Jajka gotujemy na twardo. Po obraniu ucinamy jajka na wysokości 1/4 i wydrążamy środek. Wydrążony środek i ucięte jajko w 1/4 ugniatamy z majonezem, śmietaną i chrzanem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Jajka obwijamy w plaster szynki i związujemy szczypiorkiem. faszerujemy jajka farszem, posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego
Do jajek użyłam śmietany ZOTT 12%.
Zott Natur Śmietana:
- Ekstra kremowa, połączenie tylko naturalnych składników
- Produkt w 100% naturalny
- Śmietana o zawartości tłuszczu 12%, dostępna
w opakowaniach różnej wielkości: 180 g, 330 g
i 500 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz.