Sezon grillowany tuż tuż. Co powiecie na pizze z grilla?
Składniki:
Ciasto rozwałkowujemy i układamy go na kamień do pizzy. Smarujemy ciasto ajvarem i posypujemy pokrojoną w kostkę kiełbasą. Pieczemy pizze ok 15 minut pod zamkniętym grillem.
Szparagi blanszujemy i kroimy w mniejsze części. Pomidorki kroimy na pół. Jajka kroimy w plastry.
Szparagi mieszamy z pomidorkami, jajkiem i serem.
Na podgrillowaną pizze układamy warzywa z jajkiem i serem. Grillujemy jeszcze ok 10
minut
Pizzę podajemy z ulubionym sosem. U nas był to sos holenderski z dodatkiem chilli :)
Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem steroli roślinnych oraz witaminy E i dlatego używamy go do wszystkiego :)
Składniki:
- półtorej szklanki mąki pszennej
- pół szklanki letniej przegotowanej wody
- dwie łyżki oleju rzepakowego
- 4 gram drożdży w proszku
- pół łyżeczki soli
- pół łyżeczki cukru
- 1 słoiczek ajvaru
- 2 jajka ugotowane na twardo
- pomidorki
- szparagi zielone
- ser (u mnie pokrojony w kostkę z suszonymi pomidorami)
- 2 pęty kiełbasy
Ciasto rozwałkowujemy i układamy go na kamień do pizzy. Smarujemy ciasto ajvarem i posypujemy pokrojoną w kostkę kiełbasą. Pieczemy pizze ok 15 minut pod zamkniętym grillem.
Szparagi blanszujemy i kroimy w mniejsze części. Pomidorki kroimy na pół. Jajka kroimy w plastry.
Szparagi mieszamy z pomidorkami, jajkiem i serem.
Na podgrillowaną pizze układamy warzywa z jajkiem i serem. Grillujemy jeszcze ok 10
minut
Pizzę podajemy z ulubionym sosem. U nas był to sos holenderski z dodatkiem chilli :)
Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem steroli roślinnych oraz witaminy E i dlatego używamy go do wszystkiego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz.