Jedliście kiedyś grillowana pizze? Jest fantastyczna.Nuta polskiego grilla połączona z włoską tradycją jest bombą smakową. Każdy może dać swoje ulubione składniki, sosy, przyprawy :)
Grillowana pizza z łososiem, bakłażanem i szpinakiem
półtorej szklanki mąki pszennej
pół szklanki letniej przegotowanej wody
dwie łyżki oleju rzepakowego
4 gram drożdży w proszku
pół łyżeczki soli
pół łyżeczki cukru
sos pomidorowy
1 bakłażan
1 op łososia
kilka rzodkiewek
2 garście szpinaku
oliwa z oliwek
ser ziołowy przylądek
se żółty
przyprawy ulubione
Drożdże rozpuszczamy w wodzie. Mąkę, sól i cukier mieszamy. Dodajemy olej i mieszamy. Dolewamy drożdże z wodą. Mieszamy i zostawiamy na ok 10 minut. Po tym czasie Ugniatamy ciasto do powstania jednolitej konsystencji.
Ciasto rozwałkowujemy i układamy go na kamień do pizzy. Smarujemy ciasto sosem pomidorowym i Pieczemy pizze ok 15 minut pod zamkniętym grillem.
Na podgrillowaną pizze układamy pokrojone łososia, pokrojone rzodkiewki, bakłażan i szpinak. Przyprawiamy solą, pieprzem. Na wierzchu posypujemy serem ziołowym wraz ze startym żółtym serem.
Grillujemy jeszcze ok 10 minut. Pizze podajemy z pokropioną delikatnie wierzchu oliwą z oliwek
Wszystkie produkty kupisz na www.alma24.pl
Grillowana pizza z łososiem, bakłażanem i szpinakiem
półtorej szklanki mąki pszennej
pół szklanki letniej przegotowanej wody
dwie łyżki oleju rzepakowego
pół łyżeczki soli
pół łyżeczki cukru
sos pomidorowy
1 bakłażan
1 op łososia
kilka rzodkiewek
2 garście szpinaku
oliwa z oliwek
ser ziołowy przylądek
se żółty
przyprawy ulubione
Drożdże rozpuszczamy w wodzie. Mąkę, sól i cukier mieszamy. Dodajemy olej i mieszamy. Dolewamy drożdże z wodą. Mieszamy i zostawiamy na ok 10 minut. Po tym czasie Ugniatamy ciasto do powstania jednolitej konsystencji.
Ciasto rozwałkowujemy i układamy go na kamień do pizzy. Smarujemy ciasto sosem pomidorowym i Pieczemy pizze ok 15 minut pod zamkniętym grillem.
Na podgrillowaną pizze układamy pokrojone łososia, pokrojone rzodkiewki, bakłażan i szpinak. Przyprawiamy solą, pieprzem. Na wierzchu posypujemy serem ziołowym wraz ze startym żółtym serem.
Grillujemy jeszcze ok 10 minut. Pizze podajemy z pokropioną delikatnie wierzchu oliwą z oliwek
Wszystkie produkty kupisz na www.alma24.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz.