Z bouef strogonow jest jak z sałatką jarzynową. Każdy robi inaczej i każdemu najlepiej smakuje to danie wyniesione z domu
1 kg wołowiny
1 mały koncentrat pomidorowy
2 cebule
1 łyżka mąki.
sól
pieprz
słodka i ostra papryka
0,5 l buliony wołowego
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy
1 kg wołowiny
1 mały koncentrat pomidorowy
2 cebule
1 łyżka mąki.
sól
pieprz
słodka i ostra papryka
0,5 l buliony wołowego
Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy. Dodajemy pokrojoną w cienkie paski
wołowinę i dusimy do momentu aż wyparuje woda. Posypujemy mięso mąką.
Następne zalewamy mięso bulionem i dusimy na najmniejszym ogniu aż mięso
zmięknie. Dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawiamy solą, pieprzem i
papryką. Chwilę dusimy do momentu aż przejdą wszystkie smaki.
Podajemy z chlebem.
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz.