lutego 22, 2017

KARNAWAŁOWE LODY NIE DLA OCHŁODY

Lubicie pasty do kanapek? U nas jest to codzienność. Mąż uwielbia brać do pracy kanapki z pastami mojej roboty. Czasami jest to pasta jajeczna, czasami z tuńczyka a jeszcze innym razem warzywna.

Tym razem postawiłam na pastę z kurczakiem i groszkiem w wersji karnawałowej.

Składniki:
4 pałki z kurczaka
sól
pieprz
przyprawa do kurczaka
1 cebula
2 łyżki groszku HORTEX
2 łyżki kukurydzy z puszki
2-3 suszone pomidory
2 łyżki majonezu
wafelki do lodów

Pałki z kurczaka przyprawiamy solą, pierzem i przyprawą do kurczaka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopniu przez ok 20-25 minut (aż mięso nie będzie surowe).

Jak kurczak ostygnie to oddzielamy kurczaka od kości. Dodajemy do niego pokrojone suszone pomidory, groszek hortex i kukurydzę i blendujemy na jednolitą masę. Dodajemy drobno posiekaną cebulę i mieszamy do połączenia się składników. Przyprawiamy, dodajemy majonez i mieszamy.

Pastę przekładamy do wafelków do lodów i podajemy. Mój dzień z Hortex

4 komentarze:

  1. Takie połączenie brzmi niesamowicie :) a do tego fantastycznie podane.

    OdpowiedzUsuń
  2. :) fajny pomysł i na przepis i na "talerzyczki:"

    OdpowiedzUsuń
  3. Masz niesamowite pomysły, brawo :)

    OdpowiedzUsuń
  4. To się nazywa ekstrawagancja w kuchni:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz.