Zbliżają się Święta Wielkanocne więc dziś zapraszam Was na jajka którymi możecie ugościć swoich gości :)
Składniki
Składniki
- szczypiorek 1
- olej rzepakowy
- pieczarki 8
- cebula biała 1
- majonez 4 łyżki
- bułka tarta
- sól
- pieprz
- czarne oliwki
- jaja na twardo 6Jaja gotujemy na twardo. Kroimy je na pół delikatnie. Wydłubujemy z nich środek tak żeby skórka nie pękła. Miąższ jajka ugniatamy widelcem i dodajemy do nich posiekany szczypior, pokrojone na drobno pieczarki podsmażone, oliwki i cebulę. przyprawiamy i dodajemy majonez. na wierzchu obsypujemy bułką tartą i podsmażamy górę jajek na oleju rzepakowymGotowe.Łatwe,prawda?
3 powody dla których w mojej kuchni nie zabraknie oleju rzepakowego to:
+ jest idealny do smażenia, pieczenia i do sałatek
+ jest zdrowszy niź olej słonecznikowy a smakuje tak samo lub nawet bardziej
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz.