Dzisiaj kolejny pomysł na chłodnik jagodowy. Za oknem pada deszcz jednak my się nie poddajemy i wywołujemy lato zupami na zimno
Czego potrzebujemy:
1 opakowanie chłodnika jagodowego WINIARY
300 ml wody
100 ml serka mascarpone
150 ml jogurtu naturalnego
250 ml mleka
bazylia
skórka pomarańczowa
1 anyż
5 goździków
cynamon
1/2 łyżeczki octu balsamicznego
Owoce do podania
wiórki kokosa
Wodę zaparzamy z anyżem, goździkami, skórką pomarańczową, bazylią i szczyptą cynamonu. Opakowanie chłodnika WINIARY rozpuszczamy we wrzącej wodzi (przyprawy korzenne i skórkę pomarańczową odkładamy na bok). Czekamy aż wystygnie.
Do ostudzonej zupy dodajemy serek mascarpone z mlekiem i mieszamy. Następnie dodajemy jogurt wymieszany z octem balsamicznym dodajemy do zupy. Mieszamy.
Podajemy z sezonowymi owocami (jagody, maliny, porzeczki) i wiórkami kokosowymi
'Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl'
Wygląda kusząco :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam owocowego :) Kusi!
OdpowiedzUsuńhttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/