Winiary wprowadziło na rynek nową galaretkę. Jest przezroczysta i ma smak winogronowy. Ja wypróbowałam czy rzeczywiście galaretka jest wyjątkowa.
WINIARY na swojej stronie pisze;
Nowa Galaretka Przezroczysta WINIARY ma unikalny winogronowy smak, a także oryginalna, przezroczystą formę, która z łatwością odmieni ulubione desery. Można używać jej zarówno jako dodatku do ciast, ale także podawać w formie samodzielnego deseru w towarzystwie ulubionych owoców. Efekt za każdym razem pysznie zaskoczy – nie tylko wyglądem, ale i smakiem.
A Wy co myślicie o nowej galaretce?
Przygotowałam galaretkowy deser w kształcie serca z galaretkowymi piankami z dodatkiem mleka skondensowanego.
Składniki:
3 galaretki przezroczyste WINIARY
1 galaretka truskawkowa WINIARY
1 galaretka agrestowa WINIARY
1 galaretka cytrynowa WINIARY
1 puszka mleka skondensowanego
1 opakowanie galaretki WINIARY przezroczystej rozpuszczamy w 500 ml wody. Wylewamy galaretkę do formy na ciasto i czekamy aż stężeje.
W międzyczasie każdą z galaretek (truskawkową, agrestową i cytrynową) rozpuszczamy w 250 ml wody. Mleko skondensowane miksujemy. Dzielimy go na 3 części. i każdą część dodajemy do innego koloru galaretki. Mieszamy aż powstanie jednolity kolor. Wylewamy do większego naczynia i wstawiamy aż galaretki stężeją.
Kiedy galaretki staną się galaretkami wycinamy z nich interesujące nas kształty. Na sam spód układamy napis (u mnie WINIARY) a następnie inne kształty. Kształty mogą nachodzić na siebie. Ważne żeby było kilka warstw kolorowych pianek.
Rozpuszczamy 2 torebki galaretek przezroczystych w 1 litrze wody i czekamy aż galaretka wystygnie. Zalewamy zimną ale jeszcze nie stężałą galaretką nasze ciasto (tak aby pokryły się wszystkie warstwy) i wkładamy do lodówki aż wszystko stężeje.
Po kilku godzinach ciasto jest gotowe.
WINIARY na swojej stronie pisze;
Nowa Galaretka Przezroczysta WINIARY ma unikalny winogronowy smak, a także oryginalna, przezroczystą formę, która z łatwością odmieni ulubione desery. Można używać jej zarówno jako dodatku do ciast, ale także podawać w formie samodzielnego deseru w towarzystwie ulubionych owoców. Efekt za każdym razem pysznie zaskoczy – nie tylko wyglądem, ale i smakiem.
A Wy co myślicie o nowej galaretce?
Przygotowałam galaretkowy deser w kształcie serca z galaretkowymi piankami z dodatkiem mleka skondensowanego.
Składniki:
3 galaretki przezroczyste WINIARY
1 galaretka truskawkowa WINIARY
1 galaretka agrestowa WINIARY
1 galaretka cytrynowa WINIARY
1 puszka mleka skondensowanego
1 opakowanie galaretki WINIARY przezroczystej rozpuszczamy w 500 ml wody. Wylewamy galaretkę do formy na ciasto i czekamy aż stężeje.
W międzyczasie każdą z galaretek (truskawkową, agrestową i cytrynową) rozpuszczamy w 250 ml wody. Mleko skondensowane miksujemy. Dzielimy go na 3 części. i każdą część dodajemy do innego koloru galaretki. Mieszamy aż powstanie jednolity kolor. Wylewamy do większego naczynia i wstawiamy aż galaretki stężeją.
Kiedy galaretki staną się galaretkami wycinamy z nich interesujące nas kształty. Na sam spód układamy napis (u mnie WINIARY) a następnie inne kształty. Kształty mogą nachodzić na siebie. Ważne żeby było kilka warstw kolorowych pianek.
Rozpuszczamy 2 torebki galaretek przezroczystych w 1 litrze wody i czekamy aż galaretka wystygnie. Zalewamy zimną ale jeszcze nie stężałą galaretką nasze ciasto (tak aby pokryły się wszystkie warstwy) i wkładamy do lodówki aż wszystko stężeje.
Po kilku godzinach ciasto jest gotowe.
'Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl'
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz.