Zapominając, że dziś ma być poniedziałek i mąż idzie na 8 do pracy obiecałam mu śniadanie w stylu weekndowym. Śniadanie weekendowe to śniadanie bez zwykłych kanapek.
Kiedy mąż dziś budził mnie to na przywitanie powiedział, że "Przecież obiecałaś". Przygotowałam więc szybkie muffiny tostowe w klimacie jesiennym.
Składniki:
6 kromek pieczywa tostowego
6 plastrów szynki ulubionej
garść kurek
1 op. sosu grzybowego WINIARY
1 cebula
starty ser
sól
pieprz
bazylia
olej rzepakowy
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy. Dodajemy oczyszczone grzyby i podsmażamy. Przyprawiamy.
Sos WINIARY przygotowujemy wg opakowania. Dolewamy go do naszych grzybów i dusimy do uzyskania miękkości.
Chleb tostowy rozwałkujemy wałkiem. Wykładamy nim formy do muffinów. Na to wykładamy szynkę. Na sam spód dodajemy ser a na to grzyby w sosie. Posypujemy pieprzem.
Pieczemy ok 10-15 minut w temp 180 st. Przed podaniem posypujemy bazylią
Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl'
Kiedy mąż dziś budził mnie to na przywitanie powiedział, że "Przecież obiecałaś". Przygotowałam więc szybkie muffiny tostowe w klimacie jesiennym.
Składniki:
6 kromek pieczywa tostowego
6 plastrów szynki ulubionej
garść kurek
1 op. sosu grzybowego WINIARY
1 cebula
starty ser
sól
pieprz
bazylia
olej rzepakowy
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy. Dodajemy oczyszczone grzyby i podsmażamy. Przyprawiamy.
Sos WINIARY przygotowujemy wg opakowania. Dolewamy go do naszych grzybów i dusimy do uzyskania miękkości.
Chleb tostowy rozwałkujemy wałkiem. Wykładamy nim formy do muffinów. Na to wykładamy szynkę. Na sam spód dodajemy ser a na to grzyby w sosie. Posypujemy pieprzem.
Pieczemy ok 10-15 minut w temp 180 st. Przed podaniem posypujemy bazylią
Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl'
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz.