Z tego co widzę za oknem jesień już na dobre zagościła u nas. Chłodniki zamieniamy na rozgrzewające zupy, a owoce pomału znikają z targów.
Oboje z mężem pracujemy więc obiad musi być szybki i pożywny. Nie jesteśmy z mężem zwolennikami różnego rodzaju diet. Nasze motto to "Żyj tak jak chcesz, jedz to na co masz ochotę".
Producent na swojej stronie pisze:
Bulion to esencja ulubionych zup Polaków. A bulion warzywny Krakus to pewność aromatu i dopracowanego smaku bez glutaminianu, bez konserwantów, bez zagęstników. Starannie przygotowany z dobranej kompozycji warzyw jest bazą dla Twoich zup na co dzień i od święta. Wyróżnia się oryginalnym smakiem starannie zachowanym w procesie przygotowania. Wystarczy rozcieńczyć go z wodą i dodać ulubione składniki. Na bulionie możesz przygotować dowolną zupę lub dodać do risotto.
1 cebula
2 łyżki masła
50 g białej czekolady
1,5 l wywaru na bazie bulionu KRAKUS warzywny
1 łyżka gęstej śmietany
sól
pieprz
Gotujemy kalafiora do miękkości podzielonego na mniejsze części w bulionie. Na maśle podsmażamy cebule pokrojoną w kostkę. Dodajemy ugotowany kalafior i podsmażamy ok 2 minut.
Dodajemy połamaną białą czekoladę i gotujemy do rozpuszczenia się czekolady.
Miksujemy na gładki krem. Na sam koniec dodajemy śmietanę oraz przyprawiamy zupę.
wypróbuję przepis na pewno! www.flare.com.pl
OdpowiedzUsuńjakoś nie potrafię sobie wyobrazić takiego połączenia smaków :O Ps. Wygląda przepysznie!
OdpowiedzUsuńbohaterem zupy jest kalafior. Czekolada nadaje tylko delikatnego posmaku i wydoba smak warzywa :)
Usuń