Czy są to
fani stylu unicorne? Styl w którym rządzi kolor, kolor i jeszcze raz kolor. Ja
postanowiłam z okazji dnia makaronu przygotować makaron unicorne. Danie jest
słodkie, ale też nie przesłodzone. Jest w sosie trochę alkoholu więc
ten makaron nie nadaje się dla dzieci.
Ciemna deserowa czekolada niweluje słodki smak hibiskusowego cukru pudru. Dodatkowo czerwone porzeczki sprawiają, że całość jest idealnie wyważona.
Sok z cytryny sprawia, że makaron jest cieniowany czyli czerwony przeplata się z jaśniejszym odcieniem.
Ciemna deserowa czekolada niweluje słodki smak hibiskusowego cukru pudru. Dodatkowo czerwone porzeczki sprawiają, że całość jest idealnie wyważona.
Sok z cytryny sprawia, że makaron jest cieniowany czyli czerwony przeplata się z jaśniejszym odcieniem.
Do przygotowania dania użyłam makaronu Lubella.
Składniki:
pół główki czerwonej kapusty
1/2 soku z cytryny
makaron spaghetti LUBELLA
ser typu białego (np. ricotta)
100 g czekolady deserowej
kieliszek wiśniówki
1 łyżeczka hibiskusowego cukru pudru ((1 łyżka suszonego hibiskusa, 2/3 szklanki cukru pudru - miksujemy do uzyskania efektu piasku)
Owoce do dekoracji
lody owocowe
Makaron
gotujemy z czerwoną kapustą. Połowę makaronu odkładamy na bok, a drugą część
skrapiamy sokiem z cytryny.
Czekoladę
rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dolewamy wiśniówki oraz cukru pudru. Mieszamy do
rozpuszczenia się wszystkich składników.
Makaron mieszamy z sosem oraz owocami i Rictotta. Wykłądamy na talerz dodając na sam wierzch lody.
#Lubella #ŚwiatowyDzieńMakaronu #ŚwiatowyDzieńMakaronu2017 #świetujzlubellą #makaronlubella #lubellauwielbiam
Makaron mieszamy z sosem oraz owocami i Rictotta. Wykłądamy na talerz dodając na sam wierzch lody.
#Lubella #ŚwiatowyDzieńMakaronu #ŚwiatowyDzieńMakaronu2017 #świetujzlubellą #makaronlubella #lubellauwielbiam
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz.