Nie, to nie są muffiny. Nie, to nie są babeczki. To są japońskie naleśniki. Naleśniki po japońsku to grube, puszyste i idealnie okrągłe placki smażone w okręgach. Naleśniki przygotowuje się szybko (ok 15 minut). Dodatkowo są pyszne i zachwycą się nimi duzi i mali. W oryginale naleśniki są bez dodatku kakao, ale naleśniki mają to do siebie że można podawać je z różnymi dodatkami.
Naleśniki wyciągamy z pierścieni. Podajemy z jogurtem i owocami ciepłe
#dzienzdrowegosniadaia #odkryjcomozezboze #silazezboz
#lubella #lubellacornflakes
Producent na swojej stronie pisze:
Płatki Corn Flakes od Lubelli to płatki kukurydziane idealne na
śniadanie dla całej rodziny. Dzięki wartościowym składnikom oraz
starannemu wypiekowi mają wyjątkowy, złocisty lub intensywnie kakaowy
kolor i są super chrupiące. Są dostępne w 3 wariantach: Corn Flakes
Klasyczne z prostym składem, Corn Flakes Pełne Ziarno – źródło błonnika
i Corn Flakes Kakao i Miód z prawdziwym kakao DecoMorreno. Spróbuj
również Płatków Żytnich od Lubelli – jedynych takich na rynku. Zawierają
witaminę B1, minerały i błonnik.
2 jajka
3/4 szklanki maślanki
2 łyżeczki kakao
1/4 szklanka cukru pudru
1/2 łyżeczki cukru waniliowego
1 1/2 szklanki mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sodu oczyszczonej
olej rzepakowy do smażenia
1/2 łyżeczka soli
jogurt naturalny
owoce
Dwa jajka, maślankę, cukier, cukier, waniliowy i sól miksujemy na niskich obrotach przez 2 minuty. Dodajemy kakao, mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i miksujemy. Dodajemy płatki śniadaniowe Lubella Corn Flakes i mieszamy łyżką.
Rozgrzewamy olej na patelni. Pierścienie wewnątrz natłuszczamy olejem i wkładamy na patelnię. Do 1/2 wysokości pierścieni wlewamy ciasto naleśnikowe. Smażymy na małym ogniu przez ok 4 minuty. Po tym czasie przekręcamy naleśniki i smażmy kolejne 4 minuty.
#dzienzdrowegosniadaia #odkryjcomozezboze #silazezboz
#lubella #lubellacornflakes
Świetny pomysł! :-)
OdpowiedzUsuńAle ciekawe!
OdpowiedzUsuń