Nóż Ambition |
Lody
bez mleka, laktozy, bez glutenu. Podstawą są 3 składniki...
Banany, woda, sól...
Banany, woda, sól...
Banany,
które są w składzie nadadzą odpowiedniej konsystencji i słodkości.
Jeżeli jednak wolicie słodsze lody można dodać odrobinę miodu.
My dodając
swój ulubiony składnik przygotowujemy swój własny smak. Ja ze względu na to, że jest jesień przygotowałam lody z pieczonej dyni z nutą przyprawy korzennej.
#myAmbition
Składniki:
8 bananów
1/2 szklanki wody
szczypta soli
1 łyżeczka miodu
szczypta przyprawy korzennej
1/4 dyni
Dynię kroimy nożem Ambition na części, usuwamy pestki i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 st. C przez 35 minut. Kiedy widelec można lekko wbić w dynię wtedy jest gotowa. Dynię miksujemy na gładki mus po wystudzeniu dyni.
Jeżeli mus z dyni wyszedł zbyt rzadki odciskamy mus na gazie.
Banany obieramy ze skórki, kroimy w plastry i wkładamy do zamrażalnika na 5 godzin.
Następnie blendujemy zmrożone owoce z wodą, szczyptą soli i 3 łyżkami puree z pieczonej dyni, przyprawą korzenną i miodem na gładki krem.
Wkładamy do pojemnika na 2 godziny, ale co pół godziny należy wymieszać lody.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz.