Na świątecznym stole musi być barszcz biały.Barszcz biały to tradycyjna polska zupa gotowana na zakwasie i kiełbasie. Zupa nie należy do lekkich ale dzięki Espumisan Max nie musimy martwić się o wzdęcia, uczucie ucisku i pełności. Wystarczy wziąć 1 kapsułkę dziennie aby naszz brzuch uśmiechał się do nas. Producent Espumisan Max pisze:
- jest bardzo skuteczny dzięki wysokiej zawartości (140 mg) symetykonu
- można stosować go z innymi leki, dzięki temu, że działa powierzchownie i nie wchodzi w reakcję z innymi składnikami
- można stosować go w każdym wieku oraz nie ma ograniczeń zdrowotnych
- nie zawiera cukru - sprawdzi się również u osób chorych na cukrzycę
Składniki:
2 l wody
170 ml zakwasu
200 g wędzonego boczku
400 g kiełbasy
2 łyżki chrzanu
3 suszone grzyby
ziele angielskie
liść laurowy
suszony majeranek
sól
pieprz
2 łyżki śmietany
4 jajka
ciasto francuskie
Boczek kroimy w kostkę i gotujemy go przez ok 15 minut w wodzie. Dodajemy chrzan kiełbasę, suszone grzyby, chrzan, liść laurowy, ziele angielskie. Dolewamy dobrze rozmieszany zakwas.
Przyprawić solą i pieprzem. Dodać majeranek i kiełbasę. Gotujemy. Rozrobioną śmietanę w małej ilości zupy dolewamy do garnka. Gotujemy.
Plasterki kiełbasy zawijamy w ciasto francuskie. Pieczemy do uzyskania złocistego koloru. Jajka gotujemy na twardo.
Barszcz podajemy z szaszłykiem z ciasta francuskiego i jajkiem
ESPUMISAN DO WYRÓB MEDYCZNY CE
Uwielbiam i barszcz biały i żurek. Z białą kiełbasą i jajkiem. Pycha!
OdpowiedzUsuńBędę robiła barszczyk w sobotę to chętnie skorzystam z Twojego przepisu ;)
OdpowiedzUsuń