Już dawno u nas nie było tej pasty mimo, że bardzo ją lubimy. Pasta jest pożywna, smaczna i dość szybko się ją robi. Na pewno nie należy do pasty FIT bo jest tam majonez, ale jest świetna.
Często zastanawiamy się co zrobić z tuńczyka z puszki. To jest fajna propozycja na pastę do pracy, szkoły lub szybką kolację. Każdy może dodać swoje ulubione warzywa. My stawiamy tutaj na klasykę.
Składniki:
1 torebka ryżu
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 cebula
1 mała puszka kukurydzy
2 jajka
koperek lub szczypiorek
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
Ryż gotujmy wg przepisu na opakowaniu. Cebule kroimy w drobną kostkę. Jajko gotujemy na twardo.
Po ugotowaniu studzimy ryż oraz jajko. Kukurydze odsączamy z zalewy. Tuńczyka również odsączamy z sosu. Do wystudzonego ryżu dodajemy kukurydzę, cebulę, pokrojone w kostkę jajko i posiekany szczypiorek lub koperek. Mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy tuńczyka i mieszamy do wymieszania się składników.
Podajemy z chlebem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz.