No i po majówce. Czas wrócić do rzeczywistości i...pracy. Skończyły się codzienne grille z przyjaciółmi. Pogoda w tym roku bardzo nas rozpieszczała. U nas w warszawie było gorąco. Niedługo na blogu pojawią się przepisy grillowe abyście mogli wykorzystać przepisy podczas kolejnych weekendów.
Składniki:
5 filetów z indyka
1 mała puszka ananasa
sól
pieprz
5 plastrów żółtego sera
jajko
bułka tarta
Filety z indyka delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Każdy filet obtaczamy w bułce, rozbełtanym jajku i jeszcze raz w bułce.
Każdy kotlet smażymy z obu stron na złocisty kolor. PO usmażeniu układamy po 1 plastrze ananasa na mięso i przykrywamy go serem.
Pieczemy ok 10-15 minut w 180 st C
Głupio przyznać, ale nie miałam okazji jeść jeszcze indyka. Za ananasem nie przepadam, ale może zrobię z samym serem :)
OdpowiedzUsuńdodaj może żurawinę do sera :) Ja ananasa to kocham :)
UsuńMuszę spróbować !! Brzmi pysznie !!
OdpowiedzUsuń