Kiedy nie mamy dużo czasu najlepszym rozwiązaniem jest użycie gotowego makaronu. Firma Arc Pol ma bogatą ofertę makaronów do zup czy sosów. W ofercie są również pyszne ravioli i toretllini. Makarony są przygotowane z najlepszej jakości mąki durum dzięki czemu makaron nie rozpada się podczas gotowania.
Tym razem wykorzystałam ravioli Arc Pol aby przygotować szybkie danie... zapiekane ravioli w sosie pomidorowym z serem i cebulą. Mąż stwierdził, że jest to jedna z lepszych zapiekanek jakie jadł. Danie podałam z małych kokilkach.
Składniki:
400 g Ravioli z mięsem Arc Pol
500 g pomidorów
1 cebula
1 ząbek czosnku
1/3 pęczku koperku
200 g sera typu gran padano
100 g passaty pomidorowej
2 łyżki oleju
sól
pieprz
Ravioli Arc Pol gotujemy al dente. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Czosnek siekamy. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę oraz czosnek.
Pomidory obieramy ze skórki i oczyszczamy z gniazd nasiennych. Kroimy drobno dodajemy do cebuli. Dolewamy passaty pomidorowej i dusimy kilka minut. Dodajemy posiekany koperek. Przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
Dodajemy do sosu ravioli Arc Pol i mieszamy wszystko. Przelewamy do kokilek, Posypujemy startym serem i zapiekamy 15 min. w temp. 180 st C. Podajemy ciepłe.
Wpis powstał we współpracy z:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz.