Vegeta wyprodukowała produkty zainspirowane naturą. Vegeta Natur zawiera tylko naturalne składniki. Vegeta zachęca nas do przygotowywania potraw zainspirowanych naturą. Wykorzystałam więc Vegeta Natur do greckiej sałatki aby przygotować pasztet o pięknym zielonym kolorze. Pasztet jest z groszku więc idealnie nada się dla osób, które są weganami.
Składniki:
400 g groszku
3/4 gotowanej kaszy manny (gęsta)
1 cebula
3 ziarenka ziela angielskiego
1 liść laurowy
3 gałązki tymianku
2 ząbki czosnku
szczypta gałki muszkatołowej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki orzechów włoskich posiekanych
2 łyżki soku z cytryny
1,5 łyżki oleju
2 łyżeczki vegeta natur do sałatki greckiej
pieprz do smaku
Groszek świeży ugotować według instrukcji na opakowaniu. Kaszę manną ugotować na wodzie na gęsto. Cebulę pokroić. Podsmażyć ją wraz z zielem angielskim, gałązkami tymianku i liściem laurowym. Oddzielić podsmażoną cebulę od przypraw i dodać ją do ugotowanego groszku. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do groszku. Zblendować na gładką masę.
Do zblendowanego groszku dodać ugotowaną kaszę manną, mąkę ziemniaczaną, posiekane orzechy, sok z cytryny, olej oraz przyprawę Vegeta Natur do sałatki greckiej. Wymieszać do połączenia się składników. W razie potrzeby przyprawić pieprzem.
Masę przelać do keksówki. Wierzch posypać odrobiną przyprawy Vegeta Natur do sałatki greckiej i pieprzem. Piec przez 45 minut w temp 180 st C.
#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura
Czy 3/4 szklanki? ugotowanej kaszy? czy przed gotowaniem wzięłaś?
OdpowiedzUsuń