marca 21, 2019

SPAGHETTI Z PESTO Z JARMUŻU I SEREM FETA

Były już sałatki, zupy, zapiekanki... teraz przyszedł czas na lekkie i aromatyczne spaghetti z jarmużem a dokładnie z pesto z niego.

Pesto jest przygotowane z jarmużu, orzechów nerkowca, oleju rzepakowego oraz przypraw. Danie jest idealne na pierwszy dzień wiosny :)

200 g makaronu spaghetti Arc Pol
100 g sera feta
2 szkl. poszatkowanego jarmużu
garść pomidorków koktajlowych
0,5 szkl. orzechów nerkowca
0,25 szkl. oleju rzepakowego
sól
pieprz

Przygotowujemy pesto: Jarmuż umyć, odciąć grube końcówki. Do jarmużu dodać orzechy nerkowca, olej oraz sól i pieprz. Rozdrobnić blenderem.

Makaron Arc Pol spaghetti ugotować al dente. pomidorki pokroić na 4 części. Ugotowany makaron odcedzić. Wymieszać z pesto oraz pomidorkami. Podawać

z serem feta.

1 komentarz:

Dziękuję za każdy komentarz.