Były już sałatki, zupy, zapiekanki... teraz przyszedł czas na lekkie i aromatyczne spaghetti z jarmużem a dokładnie z pesto z niego.
Pesto jest przygotowane z jarmużu, orzechów nerkowca, oleju rzepakowego oraz przypraw. Danie jest idealne na pierwszy dzień wiosny :)
200 g makaronu spaghetti Arc Pol
100 g sera feta
2 szkl. poszatkowanego jarmużu
garść pomidorków koktajlowych
0,5 szkl. orzechów nerkowca
0,25 szkl. oleju rzepakowego
sól
pieprz
Przygotowujemy pesto: Jarmuż umyć, odciąć grube końcówki. Do jarmużu dodać orzechy nerkowca, olej oraz sól i pieprz. Rozdrobnić blenderem.
Makaron Arc Pol spaghetti ugotować al dente. pomidorki pokroić na 4 części. Ugotowany makaron odcedzić. Wymieszać z pesto oraz pomidorkami. Podawać
z serem feta.
wygląda pysznie :D
OdpowiedzUsuń