maja 05, 2019

SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, FASOLKĄ I POMIDORAMI

Końcówka weekendu majowego. Po kilku dniach spotkań ze znajomymi, grillowania i wielu rozmowach nadszedł czas aby zjeść coś lekkiego.

Składniki:
150 g makaronu Arc Pol kółeczka
150 g fasolki szparagowej
10 pomidorków koktajlowych
10 oliwek zielonych
3 garście roszponki
1 puszka tuńczyka
SOS:
1/2 ząbku czosnku
1,5 łyżki octu winnego
sól
pieprz
4 łyżki oliwy

Makaron Arc Pol gotujemy al dente. 
Przygotowujemy sałatkę. Do makaronu dodajemy fasolkę szparagową z puszki, pomidorki koktajlowe, pokrojone oliwki, roszponkę i tuńczyka.

Przygotowujemy sos: czosnek przecisnąć przez praskę.. Wymieszać go z pozostałymi składnikami sosu.

Warzywa wymieszać z sosem

3 komentarze:

  1. Szybka i z pewnością sycąca, super! :)
    Pozdrawiam i zapraszam do siebie :>

    OdpowiedzUsuń
  2. O właśnie szukałam pomysłu na sałatkę. Wygląda pysznie.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz.