Końcówka weekendu majowego. Po kilku dniach spotkań ze znajomymi, grillowania i wielu rozmowach nadszedł czas aby zjeść coś lekkiego.
150 g makaronu Arc Pol kółeczka
150 g fasolki szparagowej
10 pomidorków koktajlowych
10 oliwek zielonych
3 garście roszponki
1 puszka tuńczyka
SOS:
1/2 ząbku czosnku
1,5 łyżki octu winnego
sól
pieprz
4 łyżki oliwy
Makaron Arc Pol gotujemy al dente.
Przygotowujemy sałatkę. Do makaronu dodajemy fasolkę szparagową z puszki, pomidorki koktajlowe, pokrojone oliwki, roszponkę i tuńczyka.
Przygotowujemy sos: czosnek przecisnąć przez praskę.. Wymieszać go z pozostałymi składnikami sosu.
Warzywa wymieszać z sosem
Szybka i z pewnością sycąca, super! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie :>
O właśnie szukałam pomysłu na sałatkę. Wygląda pysznie.
OdpowiedzUsuńA chętnie spróbuję
OdpowiedzUsuń