Fasolkę szparagową lubię jeść samą z dodatkiem bułki tartej, do sałatek czy w zupie. To jest typowo wiosenna zupa imponująca lekkością, delikatnością i smakiem.
Zupę podałam z makaronem jajecznym Arc Pol.
Składniki:
1 l bulionu warzywnego
20 dag fasolki szparagowej
garść makaronu jajecznego Arc pol
3 młode ziemniaki
2 marchewki
sól
pieprz
gałązka lubczyku
pietruszka
koperek
1/4 szklanki śmietany
Warzywa obrać i pokroić. Fasolkę szparagową pozbawić końcówek i pokroić w mniejsze części. Do bulionu dodać warzywa wraz z fasolką szparagową. Dodać sól, pieprz oraz zioła. Gotować ok 20-30 minut. Na 15 minut przed końcem gotowania dodać makaron. Podawać ze śmietanką i koperkiem.
Mmmmm, pychota :)
OdpowiedzUsuńbrzmi pysznie :)
OdpowiedzUsuńnajlepsza!
OdpowiedzUsuńUwielbiam taką zupkę i chętnie wypróbuję kiedyś ten przepis :)
OdpowiedzUsuńCzęsto ją robię. Dzieciaki uwielbiają tą zupę.
OdpowiedzUsuńUwielbiam
OdpowiedzUsuń