czerwca 17, 2019

ALE MEKSYK CZYLI ŚNIADANIE PO MEKSYKAŃSKU

Mimo że lubimy jadać naleśniki to mąż czasami ma ochotę na kanapki. Oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie podała kanapek innych niż zwykła kromka z dżemem czy szynką.

Kanapka nie jest na pewno dietetyczna ale pyszna.

2 bułki ciemne
 Śniadaniowa Gold
1/2 awokado
2 łyżki zielonej cebulki pokrojonej w cienkie plasterki
1 łyżka soku z limonki
1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku
kilka liści sałaty
6 plasterków szynki
2 jajka
pomidor
sól
pieprz

Przygotować jajka sadzone.
Awokado rozgnieść widelcem. Dodać sok z limonki, zielona cebulkę oraz czosnek wymieszać.Przyprawić solą i pieprzem.

Bułki przekroić na pół. 2 części bułki posmarować margaryną Śniadaniowa Gold. Na to dodać pastę z awokado, sałatę, usmażone jajko sadzone. Posypać pomidorem pokrojonym w kostkę oraz położyć plastry szynki. Pozostałe połówki bułek posmarować pastą z awokado i przykryć nimi kanapkę.

1 komentarz:

Dziękuję za każdy komentarz.