Za oknem prawdziwe lato. Gotować się nie chce, ale jeść trzeba. Przygotowałam więc szybką i sycącą zupę letnia.
1 udko z kurczaka
200 g ravioli Arc Pol z mięsem
3 łodygi selera naciowego
1 marchewka
kilka liści pora
1 cebula
1 puszka kukurydzy
papryczka chilli
sól
pierz
śmietana (opcjonalnie)
W 3 l wody gotować 40 minut pokrojoną pierś z kurczaka, pokrojoną marchewkę, pora, cebulę oraz papryczkę chilli. Po tym czasie dodać ravioli Arc Pol oraz kukurydzę odsączoną z zalewy oraz selera naciowego. Przyprawić solą i pieprzem Gotować ok 10 minut po przykryciem. Opcjonalnie można doprawić zupę śmietaną.
Nigdy nie jadłam takiej zupy. Nic nie szkodzi na przeszkodzie żebym jej nie spróbowała.
OdpowiedzUsuńZupa z kukurydza to dla mnie nowość. Wygląda zachęcająco :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł na zupę - a jak wszyscy wiedza zupa to podstawa ;)
OdpowiedzUsuńFaktycznie wygląda leciutko i super jak na lato :)
OdpowiedzUsuńZa kukurydzą nie przepadam ale taką zupkę bym pochłonęła :D
OdpowiedzUsuń