Lato to najlepszy czas na ciasta z owocami. W moim serniku znajdują si nasze rodzime maliny i egzotyczne mango. Delikatny jak pianka, puszysty jak chmurka i mocno owocowy z nutą kokosa... ten sernik to kwintesencja lata i wakacyjnych podróży.
Składniki:
SPÓD
200 g herbatników
100 g masła
MASA:
250 g twarogu PRESIDENT Z MASCARPONE
400 ml mleczka kokosowego
4 łyżki cukru waniliowego
20 g żelatyny
garść malin
1 mango
Przygotowujemy spód: Masło rozpuścić. Herbatniki pokruszyć. Dodać do masła i wymieszać. Przełożyć do tortownicy i ugnieść. Schłodzić pół godziny.
Przygotowujemy masę serową: Żelatynę dosypać do połowy szklanki mleka kokosowego. Odstawić na kilka minut. Podgrzać i wymieszać.
Pozostałe mleko kokosowe wymieszać z twarogiem PRESIDENT Z MASCARPONE cukrem waniliowym. Dolać rozpuszczoną żelatynę w mleku kokosowym. Wymieszać dokładnie. Mango pokroić w kostkę. Odłożyć 1/3 mango oraz kilka łyżek masy serowej.
Pozostałe owoce wymieszać z masą serową. Wylać na spód z ciastek. Pozostałe mango i ser zblendowac na gładką masę. Wylać masę na wierzch ciasta. Wstawić do lodówki na całą noc.
Musi być bardzo smaczny. Wierzę na slowo.
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie
OdpowiedzUsuńWygląda pięknie, dla mnie połączenie przepyszne :)
OdpowiedzUsuńAż chce się go zjeść. Pięknie wygląda
OdpowiedzUsuńmm sernik z malinami :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam ciasta, wszystkie rodzaje
OdpowiedzUsuńSama robię według bardzo podobnego przepisu. Palce lizać! :)
OdpowiedzUsuń