200 g makaronu spaghetti Arc Pol
200 g twarożku śmietankowego
40 g jogurtu naturalnego
20 g cukru waniliowego
1 łyżeczka masła
2 łyżki pestek słonecznika
4 garście ulubionych owoców sezonowych
Makaron spaghetti Arc Pol gotujemy al dente. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Makaron wymieszać z jogurtem, cukrem i twarożkiem. Przełożyć makaron do naczynia żaroodpornego. Dodać owoce i posypać pestkami słonecznika
Makaron zapiekać ok 20 minut
Smakowicie się prezentuje :):)
OdpowiedzUsuńWygląda prześlicznie, ale nie moje smaki ;)
OdpowiedzUsuńNigdy nie robiłam i nie jadłam tego typu zapiekanki na słodko. Chętnie wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńMusi być pyszna, dzięki za przepis! :*
OdpowiedzUsuńTyle razy robiłam zapiekankę z przeróżnymi dodatkami, ale owoców nigdy nie dodałam. Genialne :)
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis, można miło zaskoczyć rodzinke. Na sobotę będę robić.
OdpowiedzUsuń