CIASTO:
320 g ciasteczek kakaowych (np herbatników)
70 g czekolady Grzeski
30 g masła
masło do posmarowania formy
230 g czekolady gorzkiej
50 g czekolada Grzeski
250 ml śmietanki kremówki 30%
2 łyżki masła
2 łyżki cukru pudru
50 g czekolada Grzeski
250 ml śmietanki kremówki 30%
2 łyżki masła
2 łyżki cukru pudru
czekolada do posypania i orzechy
CIASTO::
Formy do tartaletek wysmarować masłem. Czekoladę i masło rozpuścić.
Dodać ciasteczka. Zblendować na pastę. Formy do tartaletki wyłożyć
pastą. Uklepać i przycisnąć.
KREM:
śmietankę podgrzać z cukrem pudrem. Czekolady posiekać. Jak śmietanka
zacznie wrzeć zdjąć ja z ognia i dodać czekoladę wraz z masłem. Odstawić
na 2 minuty. Po tym czasie wymiesza.c do powstania gładkiego kremu.
Zalać kremem spody ciast, Udekorować czekolada i orzechami i wstawić do
lodówki do do zastygnięcia.
Pięknie i pysznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuń