Przepisów na sałatkę jest tak dużo ile rodzin. Możemy robić ją z przepisu mamy, a i tak wyjdzie inna w smaku. Sałatka jarzynowa to nieodłączne danie świątecznego stołu.
Półmisek Porto |
Tym razem zapraszam was na sałatkę jarzynowa z dodatkiem awokado.
Składniki:
6 ziemniaków
1 paczka mrożonego groszku
2 awokado
2 marchewki
2 jabłka
3 ogórki kiszone
1 mała puszka kukurydzy
2 jajka
1 por
sól
pieprz
6 łyżek jogurtu naturalnego
2 łyżki soku z cytryny
ząbek czosnku
2 łyżki musztardy dijon
Ziemniaki, marchewkę ugotować. Jajka ugotować na twardo. Ugotowane ziemniaki, marchewkę, jajka pokroić w kostkę. Dodać pokrojone w kostkę jabłka, ogórki kwaszone, por i kukurydzę odsączoną z zalewy. Groszek wrzucić na 1 minutę do gorącej wody. Dodać do warzyw.
Przygotować sos: Wydrążyć awokado. Dodać do miąższu z awokado jogurt, przeciśnięty przez praskę czosnek, cytrynę i musztardę. Miksujemy aż sos będzie gładki.
Sos mieszamy z warzywami. Podajemy na połówkach awokado
Przepiękny półmisek Porto można kupić na stronie Ambition
Przepiękny półmisek Porto można kupić na stronie Ambition
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz.